[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” header_style=”” parallax_content_width=”in_grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” content_menu_icon=”” angled_section=”no” angled_section_position=”both” angled_section_direction=”from_left_to_right” text_align=”right” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” background_image_as_pattern=”without_pattern” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” row_negative_margin=”” side_padding=”” parallax_side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]
گفتوگو با سینا گنجوی، تدوینگر عضو ایسفا
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” header_style=”” parallax_content_width=”in_grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” content_menu_icon=”” angled_section=”no” angled_section_position=”both” angled_section_direction=”from_left_to_right” text_align=”left” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” background_image_as_pattern=”without_pattern” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” row_negative_margin=”” side_padding=”” parallax_side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=””][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”20px” background_image=”” image_repeat=”no-repeat”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” header_style=”” parallax_content_width=”in_grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” content_menu_icon=”” angled_section=”no” angled_section_position=”both” angled_section_direction=”from_left_to_right” text_align=”left” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” background_image_as_pattern=”without_pattern” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” row_negative_margin=”” side_padding=”” parallax_side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=””][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”17525″ alignment=”right” border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”400×400″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]
سینا گنجوی فرزند عباس گنجوی تدوینگر سرشناس سینماست. او متولد ۱۳۶۱ است و بر خلاف حرفهی کنونیاش، نرمافزار خوانده است. از خیلی پیشتر کار را در کنار پدر شروع کرده است، از «کشتی آنجلیکا» که میگوید ۲۰۰۰ فیت پزیتیو را در موویلا خُرد کرده و مجبور به چاپ مجدد آن شدهاند! اما امروزه با ساخت ۶ فیلم کوتاه، تدوین ۱۲ فیلم کوتاه، چندین تله فیلم و بالاخره یک فیلم بلند سینمایی (بیداری برای سه روز) با خیال راحت میشود فیلم را برای تدوین به او داد. فیلمی که او با آن در جشنوارهی امسال حضور دارد، ساختهی مسعود امینی تیرانی یکی دیگر از اعضای ایسفاست.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” header_style=”” parallax_content_width=”in_grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” content_menu_icon=”” angled_section=”no” angled_section_position=”both” angled_section_direction=”from_left_to_right” text_align=”left” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” background_image_as_pattern=”without_pattern” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” row_negative_margin=”” side_padding=”” parallax_side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=”” el_id=””][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”20px” background_image=”” image_repeat=”no-repeat”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” header_style=”” parallax_content_width=”in_grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” content_menu_icon=”” angled_section=”no” angled_section_position=”both” angled_section_direction=”from_left_to_right” text_align=”left” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” background_image_as_pattern=”without_pattern” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” row_negative_margin=”” side_padding=”” parallax_side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=”” el_id=””][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”20px” background_image=”” image_repeat=”no-repeat”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” header_style=”” parallax_content_width=”in_grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” content_menu_icon=”” angled_section=”no” angled_section_position=”both” angled_section_direction=”from_left_to_right” text_align=”right” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” background_image_as_pattern=”without_pattern” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” row_negative_margin=”” side_padding=”” parallax_side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]
• امسال چیزی در حدود پانزده نفر از اعضای صنف فیلم کوتاه در سمتهای مختلف با فیلمهای بلند در جشنوارهی فجر حضور دارند. به نظر شما این حضور برای فیلم کوتاه نگران کننده نیست؟ آیا صنف فیلم کوتاه اعضای قدیمی خود را از دست نمیدهد؟
چرا نگران کننده؟ از زمانی که یادم است فیلم کوتاه در کشور من یا دیده نمیشده و یا تنها زمانی مطرح بوده که نه به عنوان فیلم، بلکه به عنوان یک بلندگوی فرعی، در اختیار معاونین (نه حتی رؤسای) روابط عمومی سازمانها و ارگانهای مختلف و تنها به عنوان عنصری غیرانتفاعی مورد سوءاستفاده قرار میگرفته. پس نتیجتاً دوستان فعال در این عرصه یا توان ماندن و فیلم کوتاه سازی مستقل را از دست میدهند و یا با استعانت از جوایز گاه داده، گاه ندادهی جشنوارههای موضوعی فرمایشی، تلاش دارند تا اندکی در ادامهی راه فیلم کوتاه سازی خود پایداری کنند. در هر صورت لازم به ذکر نیست که بنده و دوستان در انجمن فیلم کوتاه برای ادامه زندگی به چیزی بیشتر از CO2 و نور خورشید نیاز داریم. پس نتیجه میگیرم که حضور اعضای محترم عزیزتر از جان صنف فیلم کوتاه در عرصهی فیلم بلند این مرز و بوم شاید قدمی باشد هرچند کوتاه، در تلاش بیوقفهی عزیزان صنف برای شناساندن ظرفیتهای حرفهای این دوستان به جامعهی مجازی مدیران سینمای دولتی و پشتوانهای مالی (هرچند نامطمئن) برای ادامهی مسیر مستقل فیلم کوتاه سازی.
در ادامه یادآوری میکنم که صنف فیلم کوتاه، زمانی اعضای قدیمیاش را از دست میدهد که فراموش کند اولین اساسنامهاش چرا نوشته شد و اعضا چرا گردهم آمدند و چرا در این سالهای بی مهری نه چندان دور و گذشته، انسجام خود را به همت همهی دوستان (بعضی بیشتر، بعضی کمتر) از دست نداد. ما اعضایی را از دست دادهایم که دیگر کار نمیکنند. که دیگرفیلم کوتاه نمیسازند.
• شما کسی هستید که میشود گفت با تدوین بزرگ شده است و سالها در کنار پدر بوده و حالا مدتیست که مستقل کار میکنید. فکر میکنم فضای حرفهای سینمای بلند و فضای سینمای کوتاه را به خوبی میشناسید. اگر این دو را با هم مقایسه کنید، از منظر کار خودتان چه تفاوتی با هم دارند و شما کدام را بیشتر ترجیح میدهید؟
گیرم پدر تو بود فاضل/ از فضل پدر… من یک نفر به جرأت میتوانم بگویم که همهی حاصل عمرم فضل پدرم است و مهر مادر، بگذریم.
و اما مقایسه. کوتاه و ساده بگویم که اکثریت فیلم بلند ما با همهی تجمل، بودجه، زرق و برق سوپراستارهای میلیاردیش، با همهی دفاتر تولید و پس تولید و پخش و… به دلیل مدیریتهای کهنه و خطرناپذیر و اقتصاد رو به موت و تئوری منحوس سود در تولید دلالهای تهیهکننده نما و… کار گِل است.
اما فیلم کوتاهِ مظلوم و سربه زیر و بی سر و صدای ما با حضور اشرفیزادهها و امینیها و برزگرها و پناهندهها و مُکریهایش که خدا را هزاران بار شکر تعدادشان روز به روز در حال افزایش است، آهسته و آرام و مداوم در راه ناهموار تجربهاندوزی و خلاقیت و کشف عرصههای نو پا به پای جهان پیرامونش گام برمیدارد. فیلم کوتاه را از هر طرف که بنگری کار دل است، انتخاب با شما بین دل و گِل…
• فکر میکنید تدوین کردن یک فیلم کوتاه با بلند، از نظر مسائل تکنیکی و زیبایی شناسی تفاوت ماهیتی دارد؟ یا این دو فقط زمانشان متفاوت است؟
میان ماه من تا ماه گردون/ تفاوت از زمین تا آسمان است. وقتی ظرف زمان متفاوت، ظرف مخاطب متفاوت و از همه مهمتر ظرف موضوع متفاوت است، دیگر چه انتظاری دارید؟
به نظر شما آیا داستان کوتاه با رمان فقط در تعداد صفحات تفاوت دارد؟ اگر جواب شما مثبت است ، شما حتماً توانایی مدیریت کلان در همهی عرصهها را دارید. مراقب خود باشید و همچنان که تا امروز آمدهاید از این به بعد نیز نه کتاب بخوانید نه فیلم ببینید.
• همینطور که میدانید سیمرغ بخش کوتاه چند سالیست که حذف شده است. شما این کار را مثبت ارزیابی میکنید؟ یا تصورتان این است که سیمرغ بخش کوتاه جشنوارهی فجر دوباره باید راهاندازی شود؟
سیمرغ فیلم کوتاه اگر بنا باشد همچون سنوات ماضی بعید جشنواره فیلم فجر مثالی از محبت به در راه ماندگان و اطعام ایتام مدیران جشنواره باشد، همان بهتر که در لیست حذفیات بماند.هر چند اگر حضور جهانی را مد نظر داشته باشیم چه در کمیت و چه در کیفیت حضور فیلمهای کوتاه ایرانی بسیار پررنگتر و موفقتر از فیلمهای حاضر و مطرح در فجرهای اخیر است.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]