برگزیدگان و نامزدهای اولین دوره جایزه سینمایی “آسیاپاسفیک” در ایران تقدیر شدند.
در این مراسم که روز گذشته – ۱۸ آذرماه – در خانه سینما برگزار شد، رضا میرکریمی مدیرعامل خانه سینما در سخنانی با ابراز خرسندی از موفقیت سینمای ایران در این جشنواره که یک ماه گذشته در استرالیا برگزار شد، اذعان داشت: در شرایطی به سر میبریم که این موفقیتها خیلی مهجور واقع میشوند اما امیدوارم از این به بعد مجبور نباشیم خودمان برای خودمان جشن بگیریم.
وی ادامه داد: این جشن برای تقدیر از زحماتی است که کشیده شده و خانه سینما آنقدر بضاعت ندارد تا هدیهای در شأن این عزیزان اهدا کند. بنابراین همان جوایز را در این مراسم مجدداً به این هنرمندان اهدا میکنیم. گزارش عضو هیات انتخاب از جایزهآسیاپاسفیک در ادامه محمد اطبایی عضو ایرانی هیات انتخاب جایزه آسیاپاسفیک هم با ارایهی گزارشی از حضور ایران در اولین دوره این جایزه اظهار داشت: ۷۲ کشور مجموع کشورهای آسیاپاسفیک هستند و نیمی از محصولات سینمای کل دنیا در این منطقه تولید میشوند که ایران با ۸ کاندیداتوری بالاتر از کشورهای دیگر قرار گرفت و کشور چین با ۵ کاندید در رتبه دوم بود.
وی افزود: در دور نهایی هم ۳ جایزه به سینمای ایران رسید که باز هم از همه بالاتر قرار گرفت و این موضوع بازتاب خیلی زیادی در جهان داشت. هفتهی یک جایزه بینالمللی برای ایران حمید فرخنژاد که اجرای این برنامه را برعهده داشت قبل از دعوت از برگزیدگان و نامزدهای جایزهی آسیاپاسفیک با ارائه آماری از جوایز سینمای ایران گفت: سینمای ایران از ابتدا تاکنون هزار و ۵۳۷ جایزه بینالمللی دریافت کرده است که هزار و ۳۶۷ جایزه مربوط به بعد از انقلاب بوده است که بهطور متوسط هفتهای یک جایزه گرفته است.
تقدیر از نامزدهای آسیاپاسفیک در بخش اول از نامزدهای جایزه آسیاپاسفیک؛ کیومرث پوراحمد و حبیب احمدزاده برای فیلمنامه “اتوبوس شب”، “باران کوثری” برای “خونبازی”، مهرداد صدیقیان برای “اتوبوس شب”، وحید موسائیان کارگردان “سرزمین گمشده” نامزد بهترین فیلم مستند بلند ، حسن آقاکریمی تهیهکننده “قفلساز” نامزد بهترین فیلم کودک و مهدی همایونفر تهیهکننده “اتوبوس شب” به ترتیب توسط شادمهر راستین، رضا کیانیان، جهانگیر کوثری، ابراهیم مختاری، منیژه حکمت و علیرضا رئیسیان تقدیر شدند.
پوراحمد جای حبیب احمدزاده را که در سفر حج به سر میبرد بسیار خالی کرد و گفت: او چند شب گذشته از مقابل خانه خدا با من تماس گرفت و حسابی مرا مُنقلب کرد. باران کوثری هم گفت: از اینکه این جایزه را در خانه سینما و از آقای رضا کیانیان دریافت میکنم، بسیار خوشحال هستم. رضا کیانیان هم اظهار داشت: وقتی بازیگران در خارج از ایران جایزه میگیرند، بسیار خوشحال میشوم چون آن نوع سینمایی که در ایران میبینم، خارجیها هم میبینند و با آن ارتباط برقرار میکنند. جهانگیر کوثری هم که جایزهی مهرداد صدیقیان را اهدا میکرد با بیان اینکه از همان ابتدا از فیلم “عصر جمعه” موفقیت او را پیشبینی میکرده است، ادامه داد: امروز سینمای ایران، یک سینمای پرافتخار است که به آن مباهات میکنیم. ابراهیم مختاری نیز از موفقیت سینمای مستند در آسیا پاسفیک اظهار خرسندی کرد.
منیژه حکمت کارگردان سینما نیز موفقیتهای سینمای ایران را موفقیت مردم ایران دانست و اظهار امیدواری کرد: تمام مسوولین به اهالی سینما احترام بگذارند، هرچند این احترام هر روز کمتر میشود. علیرضا رییسیان هم که برای اهدای جایزهی تهیهکننده “اتوبوس شب” به روی صحنه آمده بود به مقایسه سینما با حوزههای دیگر پرداخت و اظهار داشت: دشمنان ما در عرصه دیپلماسی، سیاست و اقتصاد، خارجی هستند. اما در عرصه سینما دشمنان داخلی هستند. ما آنقدر جایزه میبریم تا آنها هم با سینما آشتی کنند. تقدیر از برگزیدگان آسیاپاسفیک در بخش دوم تقدیرها سه برنده جوایز جایزه آسیا پاسفیک به روی سن حاضر شدند.
هومن بهمنش برنده جایزه فیلمبرداری بعد از دریافت هدیهاش از مهتاب کرامتی از اساتیدش در دانشکده همچون مسعود فروتن،محمدرضا شرفالدین، محمود کلاری، فرهاد صبا و علی لقمانی سپاسگذاری کرد و گفت: این جایزه به همه فیلمبرداران سینمای ایران که این جاده خاکی را آسفالت کردند تا من به راحتی در آن رانندگی کنم، متعلق میدانم.
رخشان بنیاعتماد برنده جایزه کارگردانی برای “خونبازی” نیز این حرکت خانه سینما را در شأن سینمای ایران دانست و گفت: خوشحالم جایزهِ آسیاپاسفیک را در این مکان میبینم. “خونبازی” حاصل کار مشترک به معنای واقعی بین بنده و محسن عبدالوهاب بود و این جایزه به کل سینمای ایران تعلق دارد. او که جایزهاش را از کیانوش عیاری دریافت میکرد با اشاره به دستیاریاش در فیلم “تنوره دیو” اظهار داشت: یکی از باارزشترین تجربههای فیلمساز شدنم را درکنار عیاری داشتم .
زمانیکه سینما حُرمت و قداست خیلی زیادتری برای ما داشت و امیدواریم آن روزها تکرار شود. کیانوش عیاری هم گفت: فیلمسازان این شانس را دارند که وقتی به خارج از کشور میروند، آنقدر احترام گذاشته میشود که آن کمبودی که اینجا است برایشان پُر میشود. کیومرث پوراحمد هم برای “اتوبوس شب” جایزه بزرگ هیأت داوران آسیاپاسفیک را دریافت کرده بود، این جایزه را مجددا از “منوچهر محمدی” دریافت کرد و اظهار داشت: وقتی در مراسمی که در استرالیا برگزار شد، برگزیدگان معرفی میشدند تقریباً از گرفتن جایزه ناامید شده بودم.
اما به یکباره من را صدا کردند و خیلی خوشحال شدم و الان نیز از گرفتن دوباره این جایزه خوشحال هستم. به گزارش ایسنا، علی معلم سخنگوی هیأتمدیره خانه سینما در پایان این مراسم در سخنان کوتاهی با بیان اینکه این برای اولینبار است که چنین مراسمی برگزار میشود گفت: خانه سینما در دور جدید فعالیتش سعی کرده همه اقشار سینما را به هم نزدیک کند. بنابراین امیدواریم این مسیر پایدار باشد و ادامه پیدا کند