جشنواره بینالمللی فیلم فجر یک سرمایه بزرگ ملی است و باید همه نسبت به برگزاری باشکوه این رویداد فرهنگی – هنری دغدغه داشته باشند.
به گزارش راه فیروزه :بهمن حبشی، مدیرکل دفتر امور جشنواره ها و مجامع بین الملل معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسشی درباره نحوه نظارت و تعامل این دفتر با جشنوارههایی سینمایی همچون فیلم فجر به چه صورتی است گفت : از آنجاییکه با رویدادهایی که مستقیم توسط معاونت سینمایی و نهادهای وابسته برگزار می شود، نسبت داریم، آسیب شناسی جامع جشنواره بینالمللی فجر سال گذشته توسط دفتر امور جشنواره ها صورت گرفته و به نوعی در این دوره هماهنگی کامل میان این دفتر و نهاد مجری بنیاد فارابی در فجر مشهود است .
بهمن حبشی که همراه با حمید دیبائی ، کارشناس دفتر جشنوارههای معاونت سینمایی با راه فیروزه گفتگو میکرد، تاکید کرد: جشنواره فجر یک سرمایه بزرگ ملی است و باید همه نسبت به برگزاری باشکوه این رویداد دغدغه داشته باشند.
حبشی همچنین در پاسخ به این پرسش که نحوه نظارت دفتر امورجشنواره ها و مجامع بین الملل بر سایر رویدادهای سینمایی چگونه است ، افزود : ناظران کیفی این دفتر در جشنوارهای سینمایی حضور خواهند داشت و این رویدادها بر اساس رای و نظر ناظران دفتر امور جشنوارها رتبه بندی و در سال بعد بر اساس درجه کسب شده ، حمایت می شوند.
وی ساماندهی وضعیت جشنواره های سینمایی و هدفمند کردن برپایی این رویدادها در سطح کشور را یادآور شده و افزود: حرکت ما به سمت کامل ساماندهی وضعیت جشنواره ها بوده و معاونت امور سینمایی هدفمند کردن رویدادهای سراسری و موضوعی فیلم را در دستور کار دارد.
وی، قانونمنمد کردن جشنواره ها به همراه تدوین تقویم مناسب اجرای این رویداد ها در سطح کشور در قالب تعاریف تخصصی برای هر منطقه با توجه به نوع فرهنگ و خواستگاه هر منطقه ، توجه به جشنواره های منطقه ای و استانی را از دیگر رویکردها ی معاونت امور سنیمایی در این دوره برشمرد.
مدیر دفتر امور جشنواره ها و مجامع بین الملل معاونت امور سنیمایی تصریح کرد: با اجرای آئین نامه و تدوین تقویم مناسب به همراه نظارت کیفی بر حسن اجرا در جشنواره هایی که مجوز دریافت می کنند از رشد قارچ گونه جشنواره های بی خاصیت سینمایی و بدون دستاورد در کشور جلوگیری می شود.
حبشی ، کمک به رونق وتنوع تولید و ایجاد انگیزه مناسب نزد فیلمسازان بویژه جوانان را از دیگر رویکردهای اصلی این دفتر در حوزه جشنواره ها عنوان کرد .
این مدیر فرهنگی در عین حال افزود: به امید آفرینی و ایجاد فرصت برای تولید مناسب فیلم به عنوان یک رویکرد توجه جدی داریم .
وی در پاسخ به این پرسش که چرا تعدد جشنواره ها را برخی صرفا مربوط به حوزه فیلم و سینما می دانند ، گفت: جشنواره های مختلفی که در سطح کشور برپا می شوند عموما سینمایی نیستند. زمانی که امسال مسئولیت دفتر امور جشنواره ها و مجامع بین الملل معاونت سینمایی را پذیرفتم با سه معضل “فقدان استراتژی”(تعدد جشنواره ها و بی برنامه گی این رویدادها) ، “برگزاری جشنواره های بی مجوز” و ” ارتباط ضعیف با دبیران اجرایی جشنواره ها” در این حوزه روبه رو بودیم .
وی توضیح داد: در مرحله نخست برای ساماندهی به وضعیت جشنوارهای سینمایی تدوین تقویم جشنواره ها دستمایه امور قرار گرفت و بنا به تقویم تدوینی ترافیک جشنوارها در طول سال و به فواصل مناسب توزیع شد .
مدیر دفتر امور جشنوارها و مجامع بین الملل افزود: امسال از میان ۷۰ تقاضای برگزاری جشنواره به ۳۴ جشنواره مجوز داده شد و بر اساس تقویم یادشده در طول سال تقسیم شد به نحوی که امسال در مقایسه با سنوات گذشته با ترافیک جشنوارهای موضوعی و سینمایی روبه رو نبودیم.
وی یادآورشد : از میان این ۳۴ جشنواره دارای مجوز، تعدادی مربوط به حوزه عکس، پانزده جشنواره درحوزه فیلم کوتاه و مستند و در نهایت تعداد انگشت شماری مربوط به فیلم بلند است .
جشنوارهای “پروین اعتصامی”، “ستایش” ، “فیلم کوتاه قرآنی”، “جشن تصویر هنرمند” ، ” کوثر”، “فیلمهای کمدی ” از جمله رویدادهای موضوعی دارای مجوز در این زمینه هستند.
حبشی گفت : صرفا چند جشنواره به معنای واقعی یک رویداد سینمایی در کشور داریم و برخی نقدها به بهانه تعدد جشنوارهای سینمایی نشانگر کم اطلاعی از نوع این رویدادها و به نوعی شاید ناشی از دلگیری نسبت به برخی کمبودها در سینماست.
وی همچنین افزود: جشنواره سینمایی بویژه در عرصه فیلم و کوتاه و مستند فرصتی برای دیده شدن تولیدات این بخش از سینماست چراکه این گونه فیلمها جز جشنواره ها کمتر مجال نمایش می یابند.
مدیر دفتر امور جشنواره ها و مجامع بین الملل تصریح کرد: با تدوین تقویم زمانی و ساماندهی وضعیت جشنواره های سینمایی هیچ رویدادی امسال بدون مجوز برگزار نشده است.
این مدیر فرهنگی همچنین از تمرکز زدایی و توجه به جشنواره های منطقه ای و استانی بویژه نقاط محروم به منظور ایجاد شورانگیزی و اتحاد منطقه ای در پوشش رویدادهای سینمایی به عنوان رویکرد جدی درحوزه امور جشنواره ها نام برد.
حبشی در پاسخ به این پرسش خبرنگار راه فیروزه که معیار دفتر امور جشنواره ها برای ساماندهی رویدادهای مرتبط با حوزه فیلم و سینما چیست ، گفت : برای ساماندهی به جشنواره های سینمایی معیارهایی همچون “توجه به تولیدات متنوع “، “توجه به تخصص و تجربه کافی دبیران جشنواره ها ” و “تنوع در شکل اجرای جشنواره ها” فارغ از شیوه های سنتی اجرا ، ملاک است .
وی توضیح داد: قانونمند شدن جشنواره ها هم در قالب شکل و محتوا از اهداف برنامه ای دفتر امور جشنوارهای معاونت امور سینمایی برای ساماندهی به رویدادهای سراسری و موضوعی فیلم است