مدیر روابط عمومی بیست و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: برنامهریزی برای بخش رقابتی آثار مستند و داستانی کوتاه «جشنواره جشنوارهها» در این جشنواره به گونهای صورت گرفته تا زمینه رقابت تخصصیتر این آثار فراهم شود.
به گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، حبیب ایلبیگی تصریح کرد: امسال آثار مستند نیمه بلند و کوتاه به همراه فیلمهای کوتاه داستانی برنده جایزه در بخشهای رقابتی سایر جشنوارههای معتبر داخلی طی دو سال گذشته، با این شرط که در دورههای قبلی جشنواره به نمایش درنیامده باشند، میتوانند در بخش «جشنواره جشنوارهها» رقابت کنند.
مدیر روابط عمومی جشنواره ادامه داد: البته آثار مستند بلند از قاعده برگزیده شدن در سایر جشنوارهها مستثنی هستند و در صورتی که در دورههای قبلی جشنواره به نمایش درنیامده باشند میتوانند متقاضی حضور در این بخش باشند.
وی ادامه داد: هم اکنون فنآوری دیجیتال فیلمسازی را آسان و ارزان کرده به همین دلیل در حوزه سینمای داستانی و مستند کوتاه آثار زیادی (چند هزار فیلم) در طول سال تولید میشود و اگر جشنواره فیلم فجر بخواهد به گونهای مستقل به ارزیابی این آثار بپردازد بخش مهمی از نیروی انسانی و انرژی جشنواره صرف انجام دوباره کارهای صورت گرفته در دیگر جشنوارهها خواهد شد.
ایل بیگی به تعدد جشنواره تخصصی فیلم کوتاه و مستند در کشور اشاره کرد و ادامه داد: هدف جشنواره فیلم فجر به عنوان مهمترین رویداد سینمای ملی رقابت با سایر رویدادهای تخصصی در حوزه آثار مستند و داستانی کوتاه نیست بلکه نگاهی همه جانبه به جشنوارههای این دو حوزه دارد و در واقع خروجی این رویدادها ورودی جشنواره فیلم فجر خواهد بود و با این رویکرد ما ظرفیت های موجود در شناخت آثار شاخص را کنار نمیگذاریم بلکه از این آثار برگزیده در جهت برگزاری هر چه تخصصی تر بخش مستند و داستانی کوتاه جشنواره بهره می گیریم.
وی خاطر نشان کرد: این رویکرد جشنواره در راستای اهداف معاونت امور سینمایی است چون جشنوارههای زیر مجموعه این معاونت، باید در فضایی توام با تعامل، مکمل یکدیگر باشند و نمیخواهیم جشنواره فیلم فجر خود را به مثابه رقیب جشنوارههای تخصصی آثار مستند و داستانی کوتاه معرفی کند