آییننامه جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران
«آییننامه جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران»
ISFA Awards
برگزارکننده
انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا)
مصوب ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اصلاحیه، مصوب ۳۰ آبان ۱۴۰۰
[شامل ۸ ماده، ۲۵ تبصره در ۸ صفحه]
ماده ۱- تعریف
جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران که به اختصار «جوایز ایسفا» نامیده میشود، زیرمجموعهی انجمن فیلم کوتاه ایران است که توسط این انجمن برگزار وجوایز آن به صورت سالیانه اهدا میشود.
عنوان انگلیسی جوایز ایسفا به صورت زیر میباشد:
Iranian Short Film Academy Awards (ISFA Awards)
لورل جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران:
ماده ۲- ارکان جوایز ایسفا
۲-۱- هیئت مدیره ایسفا
۲-۲- دبیر
۲-۳ آکادمی فیلم کوتاه ایران
۲-۴- دبیرخانه
۲-۱- هیئت مدیره ایسفا
تعریف: این هیئت مدیره طبق ماده ۱۳ اساسنامه ایسفا در مجمع عمومی انجمن صنفی کارگری سازندگان فیلم کوتاه تهران انتخاب میشوند وتابع مفاد مندرج در آن اساسنامه هستند.
۲-۱-۱- وظایف هیئت مدیره
– انتخاب دبیر جوایز ایسفا
– اهدای نشان ایسفا
– نظارت بر اجرای آییننامهی جوایز ایسفا
– تامین مالی جوایز ایسفا
– حذف یا اضافه کردن اسامی فهرست جشنواره های مورد تایید ایسفا مطابق با ماده ۷ آیین نامه جوایز ایسفا
تبصره ۱- مجمع انجمن فیلم کوتاه ایران میتواند از میان اعضای خود هیئت مدیرهی مستقل آکادمی را به مدت ۵ سال انتخاب نموده و بدین ترتیب تمامی وظایف هیئت مدیره ایسفا را به هیئت مدیره مستقل جوایز ایسفا منتقل نماید.
تبصره ۲- هیئت مدیره موظف است تا دبیر جوایز ایسفا را حداقل یک ماه قبل از اعلام فراخوان ثبتنام معرفی نماید.
تبصره ۳- در هر دوره از جوایز ایسفا، «نشان ایسفا» که بالاترین جایزه انجمن فیلم کوتاه ایران است، توسط هیئت مدیره به یکی از چهرههای برجستهی سینمای ایران (که در عرصه فیلم کوتاه نقش یا فعالیتی داشته اند) اهدا میگردد.
تبصره ۴- در صورتی که هیيت مدیره هر زمان تشخیص دهد که دبیر جوایز کارایی لازم را ندارد ، میتواند در دبیر را از مسئولیت خود برکنار کرده و دبیر دیگری را جایگزین کند.
تبصره ۵- تأمین مالی کلیهی مراحل اجرایی جوایز ایسفا به عهده هیئت مدیره است. اما دبیر و دیگر اعضای ایسفا نیز میتوانند برای پیدا کردن اسپانسر به جهت تامین منابع مالی برگزاری جوایز ایسفا اقدام نمایند.
۲-۲- دبیر
تعریف: دبیرجوایز ایسفا یکی از اعضای ایسفا است که به عضویت آکادمی نیز در آمده است و مستقیما توسط هیئت مدیره ایسفا برای برای برگزاری یک دورهی جوایز ایسفا و حداقل یک ماه پیشاز اعلام فراخوان ثبتنام جوایز ایسفا، انتخاب میشود و مسئولیت اجرای این آئیننامه را بر عهده دارد.
۲-۲-۱- وظایف دبیر:
– ارائه پیشنهادنامه اجرایی و برآورد مالی برگزاری جوایز ایسفا
– انتشار فراخوان ثبتنام
– پوششخبری جوایز ایسفا
– تشکیل دبیرخانه و کارگروه اجرایی با هماهنگی هیئت مدیره ایسفا
– ارائه فهرست داوران آکادمی هر دوره به هیئت مدیره
– ایجاد شرایط بازبینی آثار برای داوران آکادمی
– اجرا و نظارت بر مراحل داوری آثار و شمارش آرا
– معرفی نامزدهای جوایز ایسفا
– برگزاری مراسم اهدای جوایز ایسفا
– گزارش مالی و اجرایی جوایز ایسفا به هیئت مدیره
– ارائه آرشیو کامل از تمامی مدارک مربوط به برگزاری جوایز ایسفا: فهرست فیلمهای ثبت شده در دبیرخانه، فهرست فیلمهای انتخاب شده، فهرست تمامی فیلمهای حاضر در جوایز ایسفا با مشخصات کامل، فهرست اسامی کاندیداها، فهرست اسامی برندگان، فهرست اسامی داوران آکادمی، فهرست اسامی داوران مهمان، فهرست اسامی داورانی که ثبت نام کرده اند اما رای خود را ارائه نکرده اند، تمامی مواد گرافیکی و عکسها و فیلمهای موجود در طول مدت برگزاری
– تلاش جهت حفظ امنیت اطلاعات مربوط به اعضای آکادمی و آرائشان
– تلاش جهت حفظ امنیت تمامی آثار ارسال شده به دبیرخانه
– انجام نظر سنجی از داوران جوایز ایسفا در پایان دوره داوری
تبصره ۶- پیشنهادنامه اجرایی دبیر باید کاملاً مطابق با آییننامه باشد.
تبصره ۷- دبیر موظف است فراخوان متقاضیان عضویت در آکادمی ایسفا را بلافاصله پس از تشکیل دبیرخانه به اعضای ایسفا اعلام نماید.
تبصره ۸- دبیر موظف است حداکثر تا یک ماه پس از مراسم اهدای جوایز ایسفا، کلیه صورت هزینهها و اسناد مرتبط با آنها را جهت حسابرسی به خزانه دار ایسفا تحویل دهد.
۲-۳- آکادمی فیلم کوتاه ایران
تعریف: آکادمی فیلم کوتاه ایران، که در این آییننامه به اختصار آکادمی نامیده می شود، شامل اشخاصی حقیقی است که براساس شرایط عضوگیری آکادمی انتخاب شدهاند و مسئولیت داوری آثار را به عهده دارند.
۲-۳-۱- داوران آکادمی:
داوران آکادمی به گروههای زیر تقسیم میگردند:
الف) اعضایی از انجمن فیلم کوتاه ایران که حداقل دو سال از زمان عضویت رسمیشان تا تاریخ ۲۱ شهریور ماه هر سال (همزمان با اعلام فراخوان) گذشته باشد.
ب) برندگان تندیس در دورههای پیشین جوایز ایسفا.
ج) دریافت کنندگان نشان ایسفا.
د) داوران مهمان از میان فعالین برجستهی فرهنگ و هنر (ترجیحا فعال در عرصههای مختلف فیلم کوتاه) به پیشنهاد دبیر و تایید هیئت مدیره انتخاب میگردند.
تبصره ۹- تعداد داوران مهمان در هر دوره نباید از ۱۰ درصد تعداد اعضای ثابت ثبت نام شده در همان سال بیشتر باشد.
۲-۳-۲- شرایط عضویت:
– اعضای دائم آکادمی هر ساله به شرط اعلام حضور و پرداخت حق عضویت میتوانند در داوری آن دوره شرکت کنند.
– اعضای انجمن فیلم کوتاه ایران که متقاضی حضور در آکادمی هستند می بایست عضو رسمی ایسفا باشند به این معنی که حق عضویت سالانه خود را پرداخت و در مجامع عمومی نیز شرکت کرده باشند.
– اعضای انجمن فیلم کوتاه ایران که برای حضور در آکادمی ثبت نام میکنند، چنانچه در فرآیند داوری شرکت نکنند، از یک دوره بعدی آکادمی محروم میشوند.
– داوران غیر عضو ایسفا اگر در دو سال پیاپی در آکادمی شرکت نکنند عضویت آنها تعلیق میگردد.
تبصره۱۰- عضویت در آکادمی لزوماً به منزله عضویت در انجمن فیلم کوتاه ایران نیست.
تبصره۱۱- کلیهی داوران آکادمی در هر دوره پس از دعوت رسمی دبیرخانه جوایز ایسفا باید حضور خود را برای داوری به صورت مکتوب از طریق ایمیل رسمی به دبیرخانه آکادمی اعلام کنند و حق عضویت سالانه خود را نیز پرداخت نمایند.
تبصره 12- کلیه داوران آکادمی موظف هست که حق کپی رایت فیلمهای حاضر در جوایز ایسفا را رعایت کنند و از دانلود و تکثیر و یا نمایش فیلمهایی که توسط جوایز ایسفا برای دیدنشان به آنها دسترسی داده شده خود داری نمایند
۲-۳-۳- حق عضویت اعضای آکادمی:
اعضای آکادمی هرساله برای شرکت در فرآیند داوری جوایز ایسفا می بایست حق عضویت سالانه پرداخت کنند که مبالغ آن هر ساله توسط دبیر در فراخوان ثبتنام جوایز ایسفا اعلام میگردد. بدیهی است دریافت کنندگان نشان ایسفا و داوران میهمان از پرداخت حق عضویت معاف هستند.
۲-۴- دبیرخانه
تعریف: دبیرخانه جوایز ایسفا میتواند همان دفتر انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) باشد که وظیفه انجام و هماهنگی فرایند اجرایی جوایز ایسفا را بر عهده دارد.
ماده ۳- تقویم برگزاری جوایز ایسفا
– فراخوان ثبتنام: ۲۱ شهریور، مطابق با روز ملی سینما
– آغاز فرآیند داوری: هفتهی اول بهمن ماه
– اعلام نامزدها: هفتهی پایانی اسفند ماه
– مراسم اهدای جوایز ایسفا: هفته پایانی فروردین و یا هفته اول اردیبهشت
تبصره ۱۳- فراخوان هر سال میبایست ابتدا از طریق پایگاه رسمی ایسفا منتشر شود.
تبصره ۱۴- دبیرخانه موظف است امکان دیدن تمامی آثار را برای اعضای آکادمی آماده کند.
ماده ۴- شیوهنامه داوری جوایز ایسفا
داوری جوایز ایسفا طی دو مرحله با شرایط و ضوابط زیر صورت میگیرد:
۴-۱- مرحله نخست داوری
تمامی آثار حاضر در جوایز ایسفا توسط همه اعضای آکادمی آن دوره مورد بازبینی و در پایان نامزدهای هر شاخه طبق مقررات زیر مشخص میشوند:
۴-۱-۱- مقررات مرحله نخست:
– هر عضو آکادمی موظف است تمامی فیلمهای این مرحله را در بازهی زمانی اعلام شده، بازبینی و رای خود را اعلام نماید.
– اعضای آکادمی باید در هر شاخه ۵ نامزد مورد نظر خود را به ترتیب اولویت اعلام نمایند. در غیر اینصورت آرای ایشان مورد شمارش قرار نخواهد گرفت.
– آرای اعضای آکادمی که در شاخههای غیر از کارگردانی، دارای سابقهی تخصصی هستند، برای همان شاخهی تخصصی با ضریب ۲ محاسبه میگردد. این شاخههای فنی عبارتند از: فیلمبرداری، تدوین، صدا، طراحیصحنه و موسیقی.
– در تمامی شاخه ها فقط ۵ کاندید معرفی میگردد. درصورتیکه در شمارش آرا تعداد ارای کاندیدای پنجم یک شاخه برای چند فیلم برابر باشد در چنین صورتی آن فیلمی که در اولویت امتیاز بالاتری دارد به عنوان کاندید معرفی می گردد.
– شاخههایی که در آنها نامزد جوایز ایسفا اعلام میشود به شرح زیر است:
* بهترین فیلم کوتاه
* بهترین کارگردانی فیلم داستانی
*بهترین کارگردانی فیلم تجربی
* بهترین فیلمنامه تالیفی
* بهترین فیلمنامه اقتباسی
* بهترین فیلمبرداری
* بهترین تدوین
* بهترین صدا
* بهترین طراحیصحنه
*بهترین موسیقی تالیفی
* بهترین بازیگر
تبصره ۱۵- فیلمهای کوتاه تجربی غیر از شاخهی کارگردانی که جایزهی جداگانهای دارد در تمامی شاخههای دیگر مورد داوری قرار میگیرند.
تبصره ۱۶- اعضای انجمن فیلم کوتاه ایران که دارای ضریب امتیازی هستند برای داشتن ضریب در شاخه تخصصی خود میبایست در سه سال گذشته سابقه حرفهای در شاخه مرتبط با عضویتشان داشته باشند.
تبصره ۱۷- جایزه بهترین صدا به صورت مشترک به صدابردار و صداگذار یک فیلم اهدا میگردد.
تبصره ۱۸- هر یک از اعضای آکادمی که اثری در جوایز ایسفا دارند میتوانند در تمامی مراحل داوری شرکت کنند با این شرط که رای آنها به خودشان در هر شاخه شامل ضریب نمیشود.
تبصره ۱۹- در شاخه بهترین فیلم، تندیس ایسفا به تهیه کننده حقیقی فیلم اهدا خواهد شد. در صورتی که آن فیلم تهیه کننده حقیقی نداشته باشد تندیس به کارگردان فیلم (مالک معنوی فیلم) تعلق میگیرد. در دیپلم افتخار نام فیلم نام کارگردان و تهیه کننده فیلم ذکر خواهد شد.
تبصره ۲۰- در صورتی که تعداد فیلمهای شاخههای فیلم تجربی، موسیقی (تالیفی) و فیلمنامه اقتباسی حاضر در جوایز ایسفا کمتر از ۵ فیلم باشند، در این شاخهها جایزهای اهدا نمیگردد.
تبصره ۲۱- برای آثاری که در خارج از ایران تولید شدهاند، تنها عوامل ایرانی مورد داوری قرار خواهند گرفت.
۴-۲- مرحلهی دوم داوری
در این مرحله فیلمهای نامزد شده مجدداً توسط تمامی اعضای آکادمی بازبینی میشود و هر داور می بایست اسامی نامزدهای اعلام شده در هر شاخه را به ترتیب اولیت انتخاب نمایدکه مقررات آن به شرح زیر است:
۴-۲-۱- مقررات مرحله دوم داوری:
– هر عضو آکادمی موظف است اسامی نامزدهای اعلام شده را در تمامی شاخه ها به ترتیب اولویت مورد نظر خود در برگه رای بنویسد. در صورتی که نام هر ۵ نامزد در برگه رای ثبت نشود آن رای باطل میگردد.
– اعضای آکادمی موظفند تا پایان زمان اعلام شده توسط دبیر، آرای خود را اعلام نمایند، در غیر اینصورت رای ایشان قابل شمارش نخواهد بود.
– به برندهی هر شاخه «تندیس ایسفا» و «دیپلم افتخار» تعلق خواهد گرفت.
ماده ۵- شرایط حضور در جوایز ایسفا
تمامی فیلم های کوتاه داستانی و تجربی که تنها یکی از شرایط زیر را داشته باشند می توانند متقاضی حضور در «جوایز ایسفا» باشند:
۵-۱- فیلمهایی که با یکی از شرایط ذکر شده در جدول جشنواره های مورد تایید «جوایز ایسفا» که هر ساله همزمان با اعلام فراخوان ثبت نام منتشر میگردد، همخوان باشند. بدیهی است که در هر دوره این امکان وجود دارد که با تصمیم هیئت مدیره به فهرست جشنواره های مورد تایید جوایز ایسفا جشنوارهای اضافه یا کسر شود.
۵-۲- آن دسته از فیلمهایی که در بازهی زمانی دوساله منتهی به هر دوره از جوایز ایسفا در جشنوارههای داخلی موفق به کسب «مدال ایسفا» میشوند، میتوانند متقاضی حضور در جوایز ایسفا باشند.
۵-۳- فیلمهای کوتاهی که مشمول دو بند قبلی (۵-۱ و ۵-۲) برای حضور در جوایز ایسفا نباشند، می توانند برای شرکت در فرآیند انتخاب، ثبت نام کنند. هئیت مدیره توسط یک هئیت انتخاب که همگی الزاماً باید از اعضای آکادمی باشند، از میان این آثار حداکثر 20 فیلم را انتخاب و به «جوایز ایسفا» معرفی خواهند کرد.
تبصره ۲۲- فیلم های که از طریق بند 5-3 متقاضی حضور در «جوایز ایسفا» هستند در صورتی که انتخاب نشوند و تا دورۀ بعدی این رویداد یکی از دو شرط بندهای 5-1 و 5-2 را بدست آورند، دیگر نمی توانند در جوایز ایسفا ثبت نام کنند.
ماده ۶- قوانین فیلمهای ارسالی به دبیرخانهی جوایز ایسفا
۶-۱- فیلمهای میتوانند متقاضی شرکت در جوایز ایسفا باشند که در بازهی زمانی دوسالهی منتهی به هر دوره (بر مبنای زمان اعلام فراخوان، ۲۱ شهریورماه) تولید شده باشند.
۶-۲- هر فیلم تنها یکبار میتواند متقاضی حضور در جوایز ایسفا باشد.
۶-۳- درخواست شرکت در جوایز آکادمی فقط از طریق درگاه رسمی ایسفا و بصورت غیر حضوری امکان پذیر خواهد بود.
۶-۴- مدت زمان فیلمهای متقاضی باید کوتاهتر از ۳۰ دقیقه باشد.
۶-۵- فرمت فیلمهای ارسالی باید Full HD و با کدکH264 یا H265باشد.
۶-۶- تمامی فیلمها باید زیرنویس انگلیسی داشته باشند.
۶-۷- فیلمهای غیرفارسی زبان باید زیرنویس فارسی نیز داشته باشند.
۶-۸- زیرنویس نباید بر روی فیلمها حک شده باشد و باید به صورت نسخهی srt ارائه شود.
۶-۹- عنوان هر فایل فیلم ارسالی باید با زبان فارسی و الفبای لاتین )فینگلیش( باشد.
به طور مثال:
Baran Bahari – Amir Karimi – 17min.mp4
۶-۱۰- هزینهی ثبتنام فیلمها هر ساله توسط دبیر در فراخوان ثبتنام اعلام می گردد.
۱۱-۶- آثار ارسالی میبایست توسط کارگردان و تهیه کننده ارسال گردند.
تبصره ۲۳- هزینهی ثبتنام هر دوره از جوایز ایسفا با پیشنهاد کتبی دبیر جوایز و تصویت هیئتمدیره ایسفا به طور سالانه تعیین میگردد.
ماده ۷- جشنواره های مورد تایید جوایز ایسفا
۷-۱- جشنواره هایی مورد تایید جوایز ایسفا باید یکی از دو شرط زیر را داشته باشند:
– جشنوارههایی که حداقل ۱۰ سال از برگزاری آنها گذشته باشد و در طول فعالیت به صورت مداوم برگزار شده باشند.
– جشنواره هایی که با ایسفا تفاهم نامه همکاری داشته باشند.
تبصره ۲۴- هفته فیلم ها و یا جشنواره های ایرانی خارج از کشور که فراخوان برای ارسال آثار ندارند نمیتوانند حتی با داشتن سابقه ۱۰ ساله به فهرست جشنواره های مورد تایید ایسفا اضافه شوند.
۷-۲- فهرست جشنواره های مورد تایید جوایز ایسفا هر ساله در فراخوان ثبت نام اعلام می گردد. هئیت مدیره ایسفا این اختیار را دارد که بنا به عملکرد جشنواره ها و یا شرایط خاص زمان اعلام فراخوان، نسبت به حذف یا اضافه شدن جشنواره ها در این فهرست اقدام کند.
تبصره ۲۵- تمامی فیلمهای کوتاه داستانی و تجربی که توسط یک فیلمساز ایرانی در خارج از ایران ساخته شدهاند و در فهرست جشنوارههای مورد تایید جوایز ایسفا پذیرفته شوند، میتوانند متقاضی حضور در جوایز ایسفا باشند.
ماده ۸- سایر شرایط
۸-۱- پس از ثبت نام، متقاضی پیش از آغاز فرآیند داوری امکان خروج اثر از داوری را دارد، اما هزینه دریافتی قابل بازگشت نیست.
۸-۲- به همهی نامزدهای جوایز ایسفا، گواهی نامزدی اهدا خواهد شد.
۸-۳- دسترسی به آرای داوران آکادمی فقط توسط دبیر و یکی از اعضای هیئت مدیره ایسفا امکان پذیر خواهد بود.
۸-۴- هزینهی برگزاری جوایز ایسفا توسط انجمن فیلم کوتاه ایران تامین میگردد.
۸-۵- هرگونه دریافت مالی از اسپانسر یا منابع مالی دیگر باید ابتدا به حساب رسمی ایسفا واریز گردد و سپس این مبالغ توسط خزانهدار ایسفا و تحت عنوان «تنخواه» قابل انتقال به دبیر جوایز ایسفا خراهد بود.
۸-۶- در پایان هر دوره از جوایز ایسفا، نامزدهای شاخههای بهترین فیلم کوتاه داستانی و بهترین کارگردانی فیلم کوتاه داستانی و تجربی، از سوی هیئت مدیره به جشن بزرگ خانه سینمای ایران معرفی میشوند.
۸-۷- انجام هرگونه تصمیم و اقدام خارج از این آییننامه تنها با پیشنهاد کتبی دبیر جوایز ایسفا و تایید هیئت مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران امکان پذیر خواهد بود.